Tilbud

Storebæltsbroen, plakat

kr.159.00kr.549.00

Danmarksplakat med motiv af Storebæltsbroen mellem Sjælland og Fyn.

Beskrivelse

Storebæltsbroen var en kæmpe ingeniørmæssig bedrift og den stod færdig til biltrafikken kunne starte d 14. juni 1998. Broen har om noget samlet Danmark og gjort det lettere at komme fra Sjælland til Fyn. Broen er den 5. længste hængebro i verden og på det højeste sted er vejbanen 70m over havoverfladen, så tung skibstrafik kan komme igennem. De imponerende tårne på østbroen er 254m høje og langs med Sjællands og Fyns kyster (og fra en masse mindre øer) er der en flot udsigt til kæmpebroen.

En fast forbindelse over Storebælt har været debatteret siden det 19. århundrede og i 1936 blev en storebæltsbro med jernbane, vej og cykelsti designet til en formodet pris på 257 mio. kr, dog satte 2. Verdenskrig en stopper for planerne.I 60’erne blev der lavet en konkurrence for bedste bud til en bro, men da der var travlt med meget andet byggeri, kom det aldrig videre. I 1973 forsøgte man igen, men det blev skrinlagt med ny regering i ’78. I 1986 blev det så endelig vedtaget politisk, at der skulle laves en bro over Storebælt og i 1998 stod den altså klar.

Plakaten fra Inda Art er med motiv af den flotte østbro og den fås i størrelserne B0, B1, B2 og A3. Se også de andre plakater i serien af Danmarksplakater.

Du kunne også være interesseret i...