Tilbud

Ragnarok samling (3-pak), plakater

kr.399.00kr.1,697.00

3-pak med de tre Ragnarok motiver Dødsgudinden Hel, Fenrisulven og Midgårdsormen fra den nordiske mytologi

Beskrivelse

Pakke med de 3 Ragnarok motiver fra den nordiske mytologi: Dødsgudinden Hel, Fenrisulven og Midgårdsormen

Dødsgudinden Hel
Motivet er inspireret af den nordiske mytologi og forestiller dødsgudinden Hel. Hun er datter af jætterne Loke og Angerboda. Af frygt for, hvad hun kunne finde på, gammel bragte Odin hende først til Asgård, sammen med sine to søskende, Fenrisulven og Hel. Hefter sendte han hende til at herske over dødsriget af samme navn, Hel (bemærk ligheden med Helvede og Hell). Her herskede hun over alle de sjæle, som ikke døde en ærefuld død i kamp. Hel siges at have været både smuk og hæslig på sammen tid idet hun både er levende og død.

Ved Ragnarok (dommedag i nordisk mytologi)  tager hun afsted på et skib fra Dødsriget Hel fyldt med døde soldater for at deltage i kampen mod guderne ved sine søskende og fars side. Ragnarok ender med at verden går under, men få guder og to mennesker overlever og sætter dermed gang i en ny verden.

Fenrisulven
Motivet er inspireret af den nordiske mytologi og forestiller kæmpe monsteret Fenrisulven også kaldet Fenris eller Fenrir. Ulven er barn af jætterne Loke og Angerboda. Ulven kommer med til Valhal, men efterhånden som den vokser sig større, havde guderne svært ved at styre den. De lænkede den fast med magiske lænker ved søen Amsvartnar i jætternes land Jotunheim eller Udgård, som det også hedder.

Ved Ragnarok (dommedag i nordisk mytologi)  bryder den store Fenrisulv fri af sine lænker og drager i krig mod guderne. Ifølge sagnet vil den slås mod Odin og slå ham ihjel for derefter at falde til Odins søn Vidar.

På billedet ses Fenrisulven på vej gennem landet ved Ragnarok. Samtidig ses også Odins to ravne Hugin og Munin, da ulven er på vej for at slås mod Odin og de andre guder. Ved Ragnarok går verden under, men få guder og to mennesker overlever og sætter dermed gang i en ny verden.

Midgårdsormen
Motivet er inspireret af den nordiske mytologi og forestiller kæmpe monsteret Midgårdsormen også kendt som Jormungandr. Det store monster er barn af jætterne Loke og Angerboda. Efter den var et år gammel bragte Odin den til Asgård, sammen med sine to søskende, Fenrisulven og Hel. Odin smed ormen i havet for at drukne den, da den ansås som et kosmisk væsen, der kunne ødelægge balancen i kosmos. Ormen døde dog ikke, men voksede sig i stedet kæmpestor, så den til sidste kunne nå rundt om hele midgård og bide sig selv i halen. Deraf fik den navnet Midgårdsormen. Når den slog med halen blev der mægtige bølger og når den for alvor vred sig rundt, blev der stormflod. Ifølge nogle historier, holdt ormen verden sammen.

Ved Ragnarok (dommedag i nordisk mytologi)  kommer ormen frem af havet, kravler op på land for at kæmpe med sine søskende og de andre jætter i kampen mod guderne. Ifølge sagnet vil den til sidst slås mod Thor, som dog vinder og dræber Midgårdsormen. Thor når dog kun at gå 9 skridt, hvorefter han dør af ormens gift.

På billedet ses den kæmpestore og frygtlige Midgårdsorm på vej frem fra bølgerne, på sin vej mod land for at slås mod Thor og de andre guder. Ved Ragnarok går verden under, men få guder og to mennesker overlever og sætter dermed gang i en ny verden.

 

En unik plakatserie, hvis man er til historie og nordisk mytologi eller man måske bare godt kan lide tegneserier. Plakatenerne  er i malerisk og dramatisk sort-hvid stil, med lidt rødt v. øjenene.

Plakaterne fås i størrelserne B0, B1, B2 og A3 og kan også købes enkeltvis. Normalprisen er baseret ud fra alle 3 plakater købes seperat og til normalpris.

Du kunne også være interesseret i...