Midgårdsormen ved Ragnarok, plakat

kr.159.00kr.699.00

Plakat med Midgårdsormen fra den nordiske mytologi på vej frem fra bølgerne på sin vej mod land for at slås mod Thor og de andre guder ved Ragnarok

Beskrivelse

Motivet er inspireret af den nordiske mytologi og forestiller kæmpe monsteret Midgårdsormen også kendt som Jormungandr. Det store monster er barn af jætterne Loke og Angerboda. Efter den var et år gammel bragte Odin den til Asgård, sammen med sine to søskende, Fenrisulven og Hel. Odin smed ormen i havet for at drukne den, da den ansås som et kosmisk væsen, der kunne ødelægge balancen i kosmos. Ormen døde dog ikke, men voksede sig i stedet kæmpestor, så den til sidste kunne nå rundt om hele midgård og bide sig selv i halen. Deraf fik den navnet Midgårdsormen. Når den slog med halen blev der mægtige bølger og når den for alvor vred sig rundt, blev der stormflod. Ifølge nogle historier, holdt ormen verden sammen.

Ved Ragnarok (dommedag i nordisk mytologi)  kommer ormen frem af havet, kravler op på land for at kæmpe med sine søskende og de andre jætter i kampen mod guderne. Ifølge sagnet vil den til sidst slås mod Thor, som dog vinder og dræber Midgårdsormen. Thor når dog kun at gå 9 skridt, hvorefter han dør af ormens gift.

På billedet ses den kæmpestore og frygtlige Midgårdsorm på vej frem fra bølgerne, på sin vej mod land for at slås mod Thor og de andre guder. Ved Ragnarok går verden under, men få guder og to mennesker overlever og sætter dermed gang i en ny verden.

Den grafisk inspirerede mytologiplakat er en del af Ragnarok serien og omfatter også motiver med Midgårdsormens to søskende, Fenrisulven og Hel. En unik plakatserie, hvis man er til historie og nordisk mytologi. Plakaten er i malerisk og dramatisk sort-hvid stil, med lidt rødt v. øjenene.

Plakaten fås i størrelserne B0, B1, B2 og A3

Du kunne også være interesseret i...