Nordstjernen, astronomi plakat

kr.159.00kr.399.00

Astronomi plakat med Nordstjernen også kaldet Polaris, som ligger i stjernebilledet Lille Bjørn

Beskrivelse

Grafisk astronomi plakat med Nordstjernen i rummet inklusiv lidt forskelligt data om den fjerne stjerne. Nordstjernen eller Polaris som den også hedder, ligger ca. 430 lysår fra Jorden og ligger i stjernebilledet Lille Bjørn. Stjernen er blevet brugt som ledestjerne på den nordlige halvkugle i mange år, da den er geografisk nord for Jorden og dermed i rykker sig i løbet af natten. Før GPS blev den benyttet i flere hundrede år til navigation.

Egentlig er der tale om et stjernesystem med 3 stjerner, men vi omtaler den altid som en stjerne, da systemet er domineret af en stor pulserende stjerne, som er den vi ser tydeligst.

På plakaten anes de andre medlemmer i stjernebilledet Lille Bjørn. Et billede som er nem at forveksle med Karlsvognen, der til gengæld er en del af stjernebilledet Store Bjørn

Flot farverig og lærerig plakat til hjemmet eller skolen med et grafisk motiv der er til både børn, unge og voksne, som har en interesse for astronomi, til undervisning eller til dem, der bare har lyst til at have en flot og anderledes plakat hængende derhjemme. Plakaten fås i størrelserne B1, B2, A3 og går godt sammen med de andre plakater med astronomi relaterede emner.

Du kunne også være interesseret i...