Merkur, astronomi plakat

kr.129.00kr.399.00

Astronomi plakat med planeten Merkur. Den mindste af planeterne i Solsystemet og den der ligger tættest på Solen

Beskrivelse

Grafisk astronomi plakat med planeten Merkur i rummet inklusiv lidt forskelligt data om planeten. Planeten er den tætteste på Solen og samtidig den mindste af de 8 planeter i Solsystemet. Planeten bevæger sig hurtigt i sin bane rundt om solen og er opkaldt efter den gamle romerske gud for bl.a. handel og kommunikation. Han førte de døde til underverdenen, havde altid travlt og var derfor hurtig. Et år på Merkur tager således kun 88 dage mod Jordens 365.

Planeten er omvendt den langsommeste til at rotere om sig selv og et døgn på Merkur tager hele 176 dage og 22 timer. Planeten minder om Månen og har ingen atmosfære af betydning. Det gør den til den planet med størst udsving i temperaturen, der går fra -173 grader om natten til 427 grader om dagen v. ækvator. Den har, ligesom Venus, ingen måner og faktisk er de to måner Ganyemedes (Jupiter) og Titan (Saturn) større end Merkur.

Kun 2 rumflyvninger har været forbi planeten, Messenger i 2008-11 og Mariner 10 tilbage i 1970’erne og Merkur er den mindst udforskede planet. Energimæssigt kæver det mere at flyve til Merkur end til Pluto, som ligger helt i udkanten af Solsystemet.

Flot lærerig plakat til hjemmet eller skolen med et grafisk motiv der er til både børn, unge og voksne, som har en interesse for astronomi, til undervisning eller til dem, der bare har lyst til at have en flot og anderledes plakat hængende derhjemme. Plakaten fås i størrelserne B1, B2, A3 og A4 og går godt sammen med de andre plakater med astronomi relaterede emner.

Du kunne også være interesseret i...