Krabbetågen, astronomi plakat

kr.159.00kr.399.00

Astronomi plakat med Krabbetågen i rummet og dens mange flotte farver

Beskrivelse

Grafisk astronomi plakat med stjernetågen Krabbetågen i rummet inklusiv lidt forskelligt data om den flotte tåge. Krabbetågen er resterne fra en supernova eksplosion og består af støv og gas fra resterne af den gamle stjerne. Supernovaen blev observeret af både kinesiske og arabiske astronomer helt tilbage i 1054.

En supernova er den eksplosion, der kommer når en stjerne brænder ud og simpelthen springer i luften. Den efterlader enten en neutronstjerne eller et sort hul, afhængig af hvor stor stjernen var. I flere måneder var den en tydelig lysende plet på himlen, men man forstod ikke hvad det var dengang.

I dette tilfælde blev resten en neutronstjerne, som er en lille kompakt stjerne på ca. 10-30 km i diameter, men med så stor en masse, at vi umuligt ville kunne være på den pga. den enorme tyngdekraft. Neutronstjernen roterer samtidig enormt hurtigt og er sender en voldsom mængde stråling ud i rummet med ret faste intervaller. Det kaldes også for en pulsar. Billedet er taget med Hubble teleskopet og er sammensat af flere billeder og et samarbejde mellem NASA, ESA og STScl.

Flot farverig og lærerig plakat til hjemmet eller skolen med et grafisk motiv der er til både børn, unge og voksne, som har en interesse for astronomi, til undervisning eller til dem, der bare har lyst til at have en flot og anderledes plakat hængende derhjemme. Plakaten fås i størrelserne B1, B2, A3 og går godt sammen med de andre plakater med astronomi relaterede emner.

Du kunne også være interesseret i...