Jupiter, plakat

kr.129.00kr.399.00

Plakat med planeten Jupiter afbilledet i rummet.

Ryd
*

Beskrivelse

Grafisk plakat med planeten Jupiter afbilledet i rummet inklusiv lidt forskelligt data om planeten. Planeten er den 5. planet fra Solen og samtidig den største af de 8 planeter i Solsystemet. Den er opkaldt efter den gamle romerske gud Jupiter, som er den største af guderne og samtidig guden for lyn og torden. Det tager kun 9 timer og 56 min for planeten at rotere en omgang, hvilket er rekord i Solsystemet.

Den store plet på planeten er en storm, som man mener at have observeret siden midt i 1600-tallet, hvilket gør den til en gammel storm med mindst 350 år på bagen. Der roterer 79 kendte måner omkring Jupiter, hvoraf den største Ganyemedes er større end planeten Merkur og samtidig den største måne i Solsystemet. Herudover er der også de store måner Callisto, Io og Europa, som alle er i superligaen over de største måner i Solsystemet. De fire er henholdsvis nummer 1, 3, 4 og 6 på listen over de største måner. Vores egen måne er nummer 5 på listen.

Flot lærerig plakat til hjemmet eller skolen med et grafisk motiv der er til både børn, unge og voksne, som har en interesse for astronomi, til undervisning eller til dem, der bare har lyst til at have en flot og anderledes plakat hængende derhjemme. Plakaten fås i størrelserne B1, B2, A3 og A4 og går godt sammen med de andre plakater med astronomi relaterede emner.

Du kunne også være interesseret i...